Lefter Radu | Specialist SEO

Realitatea augmentata ar putea salva tipografia


Realitatea augmentata ar putea fi exact ce-i trebuie industriei tipografice pentru a atrage clienti

Industria tipograifca este in continua cautare de metode pentru a capta atentia unei noi generatii  de consumatori cu cunostinte tech. Aparitia tehnologiei mobile a dus la un declin in tiparire deoarece multe publicatii se zbat sa-si impuna releventa in fata clientilor deveniti fascinati de smartphone-uri si tablete. Tehnologia interactiva s-ar putea sa fie cheia capatarii atentiei consumatorilor iar realitatea augmentata a inceput sa iasa in evidenta ca o favorita a industriei tipografice.

Layar si Catchoom creeaza platforme importante pentru companii

Layar este in curs de a deveni rapid una dintre cele mai larg folosite unelte de realitate augmentata din industria tipografica. Aceasta se datoreaza in parte faptului ca platforma permite crearea unor experience digitale foarte interactive de care multi consumatori s-au bucurat in trecut. Un alt motiv pentru care Layar a atras atat de mult sprijin este folosirea tehnologiei de recunoastere a imaginilor de la Catchoom. Compania este unul dintre dezvoltatorii de varf ai tehnologiei de recunoastere a imaginilor si a ajutat Layar sa-si creeze foarte mult avant in domeniul realitatii augmentate.

Recunosterea imaginii pe baza de cloud computing incorporata in Layar

Tehnologia de la Catchoom este bazata in intregime pe clod networking. Serverele de cloud computing ale firmei contin un larg spectru de imagini care pot fi accesate de platforma Layar pentru a initia experiente de realitate augmentata. Aceasta le permite celor de la Layar sa initieze continut digital fara sa trebuiasca sa se sprijine pe marcatori cum ar fi coduri QR. Layar se lauda cu mai mult de doua milioane de utilizatori activi lunar, dintre care multi activeaza experiente de realitate augmentata prin magazine sau ziare. Aceste publicatii au cunoscut o crestere palpabila in activitatea consumatorilor de cand au inceput sa foloseasca Layar.

Layar ajuta tipografia sa ramana relevanta

S-ar putea ca realitatea augmentata sa fie unealta de care industria tipografica are nevoie pentru a concura cu publicatiile digitale. Desi multe companii din industria tipografica au ales sa produca publicatii digitale, cateva organizatii de stiri si divertisment continua sa se centreze pe metodele clasice. Recunosterea imaginilor pe baza de cloud computing a furnizat acestor publicatii ajutorul tehnologic de care aveau nevoie pentru a atrage o noua generatie de clienti captivati de tehnologia mobila.  

Sursa: qrcodepress.com