Lefter Radu | Specialist SEO

Educatia si posibilitatile realitatii augmentate

Realitatea augmentata ar putea schimba educatia in viitor

Realitatea augmentata ar putea avea implicatii promitatoare pentru lumea educatiei. Aceasta tehnologie este cel mai des vazuta in industria de divertisment si marketing, insa a inceput sa castige atentie in alte domenii mai pragmatice. Consumatorii au aratat un interesc crescand pentru realitatea augmentata, un interes care este mai clar printre consumatorii tineri care au crescut o data cu dezvoltarea tehnologiei mobile. Datorita interesului pe care tinerii il arata acestei tehnologii, folosirea ei in educatie incepe sa atraga mai multa atentie din partea scolilor din Marea Britanie.

Dispozitivele mobile sunt foarte populare printre tinerii consumatori

Conform unui raport publicat de Policy Exchange, o organizatie de binefacere cu sediul in Marea Britanie, aproximativ 71% dintre oamenii cu varste intre 16 si 24 de ani detin smartphone-uri. In ciuda predominarii tehnologiei mobile in intreaga Anglie, adesea se descurajeaza folosirea smartphone-urilor si tabletelor in scoli, cei care folosesc aceste dispozitive in sala de clasa fiind considerati delicventi. Insa aceste dispozitive pot fi niste unelte educative foarte puternice, mai ales daca se folosesc de tehnologii interactive ca realitatea augmentata.

Universitatile isi arata interesul in realitatea augmentata

Realitatea augementata nu este straina lumii educatiei. Universitatea din Manchester se foloseste de ani de realitatea augmentata pentru proiectul sau Scarlet, care le ofera studentilor acces la carti rare si manuscrisuri prin intermediul dispozitivelor mobile. City University din Londra are deasemenea implementat un program numit Crearea Realitatatii Augmentate in Educatie (CARE), care se adreseaza problemelor de sanatate ale studentilor. De-a lungul anului trecut, din ce in ce mai multe scoli din Marea Britanie si-au aratat interesul pentru realitatea augmentata pentru a ajuta la indepartarea stigmei care afecteaza folosirea telefoanelor mobile in sala de clasa.

Tehnologia interactiva ar putea face educatia mai eficienta

Cele mai multe initiative legate de realitatea augmentata din Marea Britanie tin de folosirea codurilor QR. Aceste coduri pot fi scanate printr-un smartphone sau o tableta pentru a activa experienta de realitate augmentata. Codurile QR s-au dovedit astfel foarte eficiente, deoarece ofera acces rapid la continut digital. S-ar putea ca realitatea augmentata sa ajute la intrarea intr-o noua era a educatiei, unde studentii vor invata mai usor deoarece vor accesa informatia printr-un mediu care este universal pentru aproape toti consumatorii: cel al tehnologiei mobile.


Sursa: qrcodepress.com