Lefter Radu | Specialist SEO

Realitatea augmentata ofera optiuni fascinante in viitor

Unele dintre previziuni includ parbrize cu AR si alte posibilitati futuristice

Natura realitatii augmentata a starnit imaginatia unor indivizi foarte creativi din intreaga lume si a dus deja la crearea unor carti care prind viata prin ecranul unei tablete, reclame tiparite care includ video-uri prin smartphone si jocuri video care se suprapun peste lumea reala.

Toti se intreaba ce ne va aduce aceasta tehnologie in urmatorii ani

Una dintre previziunile cele mai populare se refara la un parbriz imbunatatit prin realitatea augmentata care va afisa instructiuni si alte informatii utile pentru sofer, cum ar fi suprapunerea unor imagini peste lumea reala. Asta ar putea insemna ca soferul va putea vedea avertizari sau mesaje despre posibile pericole sau ar putea indica unde trebuie luata urmatoarea curba, fara ca soferul sa fie nevoit sa-si ia ochii de la drum.

Realitatea augmentata a fost disponibila pentru telefoanele mobile din 2008, insa nu si in masini

Acest tip de realitate augmentata s-ar potrivi cu directia in care merge momentan industria auto, ceea ce include multe optiuni high tech de la detectarea obstacolelor pana la bluetooth, un radar de reglare a vitezei, avertizari pentru condusul in oras, detectia pietonilor, asistenta de atentie – pentru a detecta somnolenta la volan si asitenta de parcare. Adaugarea unui parbriz care sa ofere avertizari vizuale si informatie aditionala ar fi urmatorul pas in aceasta generatie.
Industria auto este deja in curs de a crea o masina fara sofer si este foarte interesata in a crea un sistem care sa ajute la imbunatatirea sigurantei sofatului si care sa incurajeze o experienta mai placuta a calatoriei intr-un autoturism. In acest sens, un parbriz in care realitatea augmentata adauga siguranta, conveninenta si confort ar fi extrem de potrivit.
BMW a fost primul care a creat in 2004 un display color Head-Up. Folosirea lui a dovedit ca furnizarea de informatii legate de condus in raza vizuala a soferului , asa cum ar fi cazul pentru parbrizele care folosesc realitatea augmentata, poate ajuta la imbunatatirea sigurantei, deoarece soferul nu mai este nevoit sa-si ia ochii de la drum.   


Sursa: qrcodepress.com